Rýžový salát s čekankou
Ingredience
Čekanka |
4 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Hrozinky |
30 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Rýže Basmati |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži basmati uvaříme a necháme vychladnout.
- Z 1 pomeranče nastrouháme 1 lžičku kůry a z druhého pomeranče okrájíme 1 lžíci tenkých proužků. Nakonec oba pomeranče oloupeme.
- Čekankové puky očistíme. Z každého puku odebereme 5 listů dáme je na mísu. Zbytek nakrájíme nadrobno a promícháme s pomerančovou šťávou.
- Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Jogurt smícháme s nastrouhanou pomeračovou kůrou, medem, solí, pepřem a vymícháme do hladké směsi. Vše smícháme s rýží a dochutíme. Směsí naplníme čekankové listy. Zdobíme pomerančovými proužky.