Rýžový salát s čekankou

Ingredience


Čekanka 4 ks
Cibulka jarní 2 ks
Hrozinky 30 g
Jogurt bílý 150 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Rýže Basmati 250 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži basmati uvaříme a necháme vychladnout.
  2. Z 1 pomeranče nastrouháme 1 lžičku kůry a z druhého pomeranče okrájíme 1 lžíci tenkých proužků. Nakonec oba pomeranče oloupeme.
  3. Čekankové puky očistíme. Z každého puku odebereme 5 listů dáme je na mísu. Zbytek nakrájíme nadrobno a promícháme s pomerančovou šťávou.
  4. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Jogurt smícháme s nastrouhanou pomeračovou kůrou, medem, solí, pepřem a vymícháme do hladké směsi. Vše smícháme s rýží a dochutíme. Směsí naplníme čekankové listy. Zdobíme pomerančovými proužky.