Rukolový salát s vepřovým masem a jahodami

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Citrony 2 ks
Jahody zahradní 300 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Rukola 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky masa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Citrony omyjeme horkou vodou a z jednoho z nich ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu rozšleháme se 4 lžícemi olivového oleje, opepříme a přimícháme citronovou kůru. Marinádou přelijeme nakrájené maso a necháme 1 hodinu v chladničce marinovat.
  2. Jahody omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na špalíčky.
  3. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, maso vyndáme z marinády a zprudka po obou stranách opečeme. Ve zbytku oleje opečeme jarní cibulku a odložíme ji stranou.
  4. Do pánve přelijeme marinádu, přidáme vymačkanou šťávu z druhého citronu a prudce povaříme. Přidáme máslo, omáčku ochutíme solí a pepřem. Plátky masa vložíme zpátky do omáčky a vše prohřejeme.
  5. Na talíře upravíme maso, obložíme je rukolou, jahodami a jarními cibulkami. Vše pokapeme omáčkou.