Rajčatový salát s jehněčími plátky

Ingredience


Bageta 4 ks
Bazalka 1 ks
Česnek 1 stroužek
Jehněčí maso 200 g
Mandle 10 g
Olej olivový 3 kávová lžička
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
Rajčata Cherry 750 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Rajčata a tymián rozložíme na pečící plech, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme 15 minut. Plech vyndáme z trouby, rajčata necháme vychladnout a potom je smícháme s pomerančovou šťávou.
  3. Jehněčí plátky osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na větší kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, zbytek tymiánu a plátky masa zprudka opečeme. Nakonec přidáme mandlové hoblinky. Pánev sundáme ze sporáku a maso necháme chvíli odpočívat.
  4. Maso nakrájíme na tenké proužky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a přimícháme do rajčatového salátu, který podáváme s plátky masa a opečenou bagetou.