Rajčatový salát s jehněčími plátky
Ingredience
Bageta |
4 ks |
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Jehněčí maso |
200 g |
Mandle |
10 g |
Olej olivový |
3 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
750 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
- Rajčata a tymián rozložíme na pečící plech, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme 15 minut. Plech vyndáme z trouby, rajčata necháme vychladnout a potom je smícháme s pomerančovou šťávou.
- Jehněčí plátky osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na větší kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, zbytek tymiánu a plátky masa zprudka opečeme. Nakonec přidáme mandlové hoblinky. Pánev sundáme ze sporáku a maso necháme chvíli odpočívat.
- Maso nakrájíme na tenké proužky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a přimícháme do rajčatového salátu, který podáváme s plátky masa a opečenou bagetou.