Játrová pomazánka se sleděm
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
20 ml |
Játra telecí |
200 g |
Pažitka |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sleď čerstvý |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí játra uvaříme ve slané vodě asi 5-8 minut. Necháme vychladnout a dáme do mixéru, přidáme očištěného a osušeného sledě a umixujeme. Dáme do misky, přidáme sůl, lžící hořčice, nasekanou pažitku, syrový žloutek, na jemno nakrájenou cibuli, pepř a vše smícháme dohladka. Podáváme na pečivu ozdobené zeleninou.