Mrkvové krokety
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Mrkev kořen |
800 g |
Olej rostlinný |
300 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a mrkev rozmixujeme na pyré.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci oleje a přidáme k pyré. Vmícháme nastrouhaný sýr, 1 vejce, 150 g hladké mouky, sůl a pepř. Necháme asi 20 minut odpočinout.
- Z těsta vykrajujeme lžící menší krokety, které obalíme ve zbylé hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
- Vhodnou přílohou je bramborová kaše.