Karamelové zelí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
250 ml |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole rozehřejeme sádlo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cukr a mícháme, až vznikne zlatavá kaše.
- Potom přidáme kysané zelí, promícháme a podlijeme trochou vody. Vmícháme kečup, mírně osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se všechna tekutina odpaří.
- Karamelové zelí je vhodnou přílohou k pečené kachně.