Listový špenát se sýrem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
60 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný, propláchnutý špenát uvaříme, nasekáme a podusíme v kastrole na rozehřátém másle. Poprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, trochu vývaru (nebo vody) a ještě chvíli povaříme.
- Do hotového špenátu vmícháme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Mícháme tak dlouho, až se vejce srazí.
- Podáváme s vařenými bramborami.