Listový špenát se sýrem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný, propláchnutý špenát uvaříme, nasekáme a podusíme v kastrole na rozehřátém másle. Poprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, trochu vývaru (nebo vody) a ještě chvíli povaříme.
  2. Do hotového špenátu vmícháme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Mícháme tak dlouho, až se vejce srazí.
  3. Podáváme s vařenými bramborami.