Speciální čínská smažená rýže

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Cukr moučkový 1 špetka
Hrášek mražený 55 g
Kešu oříšky pražené 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 115 g
Kuřecí maso vařené 115 g
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dlouhozrnná 1 hrnek
Salát hlávkový 55 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V teplé vodě propláchneme rýži, aby se snížil obsah škrobu. Necháme okapat. Vložíme ji do hrnce, přidáme lžíci oleje a zalijeme vodou.
  2. Zakryjeme hrnec a dáme na sporák. Až se bude voda vařit, rýži promícháme, zakryjeme a 15 minut povaříme, dokud rýže nevypije všechnu vodu. Odstavíme hrnec a necháme 10 minut stát, poté sundáme poklici. Uvařenou rýži promícháme a necháme vychladnout.
  3. Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi. Osmahneme za stálého míchání cibulku a česnek. Po chvilce přidáme krevety, hrášek a kuřecí maso a 2 minutky restujeme za stálého míchání. Přidáme vařenou rýži a 2 minutky prohříváme. Přidáme vajíčko a mícháme, než se bílek začne srážet. Přidáme sójovou omáčku, salát, cukr a koření.
  4. Hotový pokrm vyklopíme do vyhřátých misek, posypeme drcenými kešu oříšky a podáváme.