Růžičková kapusta s oříškovou omáčkou
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Kapusta růžičková |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Ořechy lískové |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
2 l |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
- V kastrole rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přilijeme víno, osolíme, mírně osladíme a okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekané, nasucho opražené lískové oříšky a omáčku ještě chvíli povaříme.
- Růžičkovou kapustu upravíme na talíře a zalijeme horkou oříškovou omáčkou.
- Podáváme s vařenými bramborami.