Růžičková kapusta s oříškovou omáčkou

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Kapusta růžičková 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Muškátový květ 1 špetka
Ořechy lískové 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 2 l
Vývar z hovězích kostí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
  2. V kastrole rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přilijeme víno, osolíme, mírně osladíme a okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekané, nasucho opražené lískové oříšky a omáčku ještě chvíli povaříme.
  3. Růžičkovou kapustu upravíme na talíře a zalijeme horkou oříškovou omáčkou.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.