Kapustovo-pórkový guláš
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí vývar základní |
50 ml |
Kapusta kadeřavá |
2 ks |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Špagety |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek a kapustu očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu, osolíme, okořeníme, přidáme kousek másla a podlijeme vývarem. Zeleninu dusíme téměř doměkka.
- Pokrm zahustíme hladkou moukou a ještě chvíli povaříme.
- Guláš podáváme s vařenými těstovinami a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekaným česnekem.