Kapustovo-pórkový guláš

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hovězí vývar základní 50 ml
Kapusta kadeřavá 2 ks
Koření grilovací 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Špagety 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek a kapustu očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu, osolíme, okořeníme, přidáme kousek másla a podlijeme vývarem. Zeleninu dusíme téměř doměkka.
  2. Pokrm zahustíme hladkou moukou a ještě chvíli povaříme.
  3. Guláš podáváme s vařenými těstovinami a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekaným česnekem.