Smažená rýže na malajský způsob

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli omáčka 2 kávová lžička
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Hrášek mražený 230 g
Krevety tygří - loupané 230 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dlouhozrnná 1.5 hrnek
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová pečeně 230 g
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozšleháme v misce vajíčko, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přilijeme vajíčko a necháme 30 vteřin bez míchání na ohni. Omeletu srolujeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme stranou na později.
  2. Zbylý olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, krevety zbavené ulit a vnitřností a česnek. Dvě minuty smažíme, nesmí se nám česnek připálit.
  3. Přidáme mražený hrášek, jarní cibulku, sójovou omáčku, chilli omáčku a vepřové maso nakrájené na menší kousky. Promícháme a přidáme vařenou rýži, aby se vše prohřálo. Povaříme 8 minut.
  4. Hotový pokrm podáváme ozdobený vajčenými nudličkami z omelety.