Smažená rýže na malajský způsob
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
2 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Hrášek mražený |
230 g |
Krevety tygří - loupané |
230 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dlouhozrnná |
1.5 hrnek |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová pečeně |
230 g |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozšleháme v misce vajíčko, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přilijeme vajíčko a necháme 30 vteřin bez míchání na ohni. Omeletu srolujeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme stranou na později.
- Zbylý olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, krevety zbavené ulit a vnitřností a česnek. Dvě minuty smažíme, nesmí se nám česnek připálit.
- Přidáme mražený hrášek, jarní cibulku, sójovou omáčku, chilli omáčku a vepřové maso nakrájené na menší kousky. Promícháme a přidáme vařenou rýži, aby se vše prohřálo. Povaříme 8 minut.
- Hotový pokrm podáváme ozdobený vajčenými nudličkami z omelety.