Smažená rýže na asijský způsob

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 6 ks
Hrášek mražený 55 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Okurka salátová 170 g
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Ořechy Kešu 1 hrnek
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Rýže dlouhozrnná 680 g
Šalotka 115 g
Sůl 1 špetka
Tabasco 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Zelí hlávkové bílé 230 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme si na velké pánvi olej a orestujeme dozlatova šalotku. Osmahnutou šalotku vyndáme a necháme osušit na ubrousku.
  2. Na pánev dáme chilli papričky a česnek a po minutě přidáme červenou papriku s jarní cibulkou a restujeme 4 minuty, dokud cibulka nezměkne. Přidáme hrášek, zelí, okurku a dvě minuty povaříme.
  3. Zeleninu na pánvi stáhneme ke stranám a do mezery přilijeme rozšlehaná vajíčka. Krátce smažíme, stále mícháme, jako když děláme míchaná vajíčka, a nakonec promícháme dohromady se zeleninou.
  4. Přidáme limetkovou šťávu, tabasco a rajský protlak. Promícháme.
  5. Ke směsi na pánvi přidáme vařenou rýži s kešu oříšky, koriandrem a kořením. Zvýšíme plamen a 4 minuty za stálého míchání restujeme.
  6. Podáváme ozdobené křupavou osmahnutou šalotkou a nakrájeným koriandrem.