Smažená rýže na asijský způsob
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Hrášek mražený |
55 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
170 g |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
1 hrnek |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Rýže dlouhozrnná |
680 g |
Šalotka |
115 g |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zelí hlávkové bílé |
230 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozehřejeme si na velké pánvi olej a orestujeme dozlatova šalotku. Osmahnutou šalotku vyndáme a necháme osušit na ubrousku.
- Na pánev dáme chilli papričky a česnek a po minutě přidáme červenou papriku s jarní cibulkou a restujeme 4 minuty, dokud cibulka nezměkne. Přidáme hrášek, zelí, okurku a dvě minuty povaříme.
- Zeleninu na pánvi stáhneme ke stranám a do mezery přilijeme rozšlehaná vajíčka. Krátce smažíme, stále mícháme, jako když děláme míchaná vajíčka, a nakonec promícháme dohromady se zeleninou.
- Přidáme limetkovou šťávu, tabasco a rajský protlak. Promícháme.
- Ke směsi na pánvi přidáme vařenou rýži s kešu oříšky, koriandrem a kořením. Zvýšíme plamen a 4 minuty za stálého míchání restujeme.
- Podáváme ozdobené křupavou osmahnutou šalotkou a nakrájeným koriandrem.