Pastevecký salát
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Citrony |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
2 ks |
Olej olivový |
100 ml |
Olivy černé |
16 ks |
Paprika zelená |
3 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Ředkvička |
5 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata nejprve spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nasekáme najemno. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku očistíme a nasekáme. Všechnu zeleninu smícháme v míse a přidáme nasekanou petrželku.
- Dresink smícháme z olivového oleje, citronové šťávy, octa a soli a zalijeme jím salát.
- Dozdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a olivami. Podávat můžeme s chlebovou plackou.