Pastevecký salát

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Citrony 1 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Okurka salátová 2 ks
Olej olivový 100 ml
Olivy černé 16 ks
Paprika zelená 3 ks
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 4 ks
Ředkvička 5 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata nejprve spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nasekáme najemno. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku očistíme a nasekáme. Všechnu zeleninu smícháme v míse a přidáme nasekanou petrželku.
  2. Dresink smícháme z olivového oleje, citronové šťávy, octa a soli a zalijeme jím salát.
  3. Dozdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a olivami. Podávat můžeme s chlebovou plackou.