Thajská rýže s fazolovými výhonky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Čočka klíčky |
1.5 hrnek |
Kešu oříšky pražené |
0.5 hrnek |
Kompot ananasový |
200 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže thajská |
1 hrnek |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve vodě máčíme 20 minut thajskou rýži a pak ji několikrát propláchneme. Vaříme ji 12 minut v osolené vodě, aby byla měkká. Scedíme a odložíme stranou.
- V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej, zázvor, česnek, med, nasekané chilli papričky, ananasovou šťávu, sójovou omáčku a ocet. Přidáme rýži a vše promícháme.
- Přidáme nakrájenou zelenou cibulku, naklíčenou čočku, pokrájené ananasové kroužky, pražená sezamová semínka, kešu oříšky a vše promícháme.
- Můžeme podávat jak teplé, tak studené. Vhodná je i jako příloha k steaku či rybě.