Thajská rýže s fazolovými výhonky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Čočka klíčky 1.5 hrnek
Kešu oříšky pražené 0.5 hrnek
Kompot ananasový 200 g
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže thajská 1 hrnek
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodě máčíme 20 minut thajskou rýži a pak ji několikrát propláchneme. Vaříme ji 12 minut v osolené vodě, aby byla měkká. Scedíme a odložíme stranou.
  2. V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej, zázvor, česnek, med, nasekané chilli papričky, ananasovou šťávu, sójovou omáčku a ocet. Přidáme rýži a vše promícháme.
  3. Přidáme nakrájenou zelenou cibulku, naklíčenou čočku, pokrájené ananasové kroužky, pražená sezamová semínka, kešu oříšky a vše promícháme.
  4. Můžeme podávat jak teplé, tak studené. Vhodná je i jako příloha k steaku či rybě.