Hovězí se špenátem na česneku

Ingredience


Brambory 350 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 5 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 400 g
Olej arašídový (podzemnicový) 40 ml
Omáčka rybí 40 ml
Omáčka sójová 40 ml
Pepř černý celý 1 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 230 g
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve umixujeme omáčky, 20 ml oleje, pepř, dva stroužky česneku a cukr na pastu. Maso nakrájíme na plátky a potřeme ho pastou z obou stran. Tak ho necháme nejméně tři hodiny marinovat v ledničce.
  2. Poté maso opékáme asi čtyři minuty na oleji ve wok pánvi.
  3. Opečené maso pokrájíme na kostky a přivedeme ve wok pánvi k varu spolu s marinádou, kostičkami brambor a vodou. Po osmi minutách vmícháme nakrájené jarní cibulky a listy špenátu.