Hovězí se špenátem na česneku
Ingredience
Brambory |
350 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
5 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml |
Omáčka rybí |
40 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Pepř černý celý |
1 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
230 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve umixujeme omáčky, 20 ml oleje, pepř, dva stroužky česneku a cukr na pastu. Maso nakrájíme na plátky a potřeme ho pastou z obou stran. Tak ho necháme nejméně tři hodiny marinovat v ledničce.
- Poté maso opékáme asi čtyři minuty na oleji ve wok pánvi.
- Opečené maso pokrájíme na kostky a přivedeme ve wok pánvi k varu spolu s marinádou, kostičkami brambor a vodou. Po osmi minutách vmícháme nakrájené jarní cibulky a listy špenátu.