Pikantní zelný salát s mletým masem

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Bazalka 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 350 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zelí čínské 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm osmahneme cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a opékáme asi 6 minut. Potom pánev odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Čínské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Bazalku omyjeme a lístky otrháme. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a na jemno nakrájíme.
  3. Čínské zelí smícháme s vychladnutým mletým masem, bazalkou, zbytkem oleje, solí, octem a chilli papričkami. Necháme 15 minut odležet, potom podáváme.