Pikantní zelný salát s mletým masem
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
350 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zelí čínské |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm osmahneme cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a opékáme asi 6 minut. Potom pánev odstavíme a necháme vychladnout.
- Čínské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Bazalku omyjeme a lístky otrháme. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a na jemno nakrájíme.
- Čínské zelí smícháme s vychladnutým mletým masem, bazalkou, zbytkem oleje, solí, octem a chilli papričkami. Necháme 15 minut odležet, potom podáváme.