Hovězí se zeleninou, kaštany a žampiony

Ingredience


Bambusové výhonky 60 g
Brokolice 1 ks
Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 450 g
Hrášek 230 g
Kaštany vodní 8 ks
Olej rostlinný 40 ml
Olej sezamový 5 ml
Omáčka sójová 20 ml
Omáčka ústřicová 20 ml
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Víno rýžové čínské 20 ml
Žampiony čerstvé 230 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme víno, bílý pepř, jednu lžičku soli, sójovou omáčku a sezamový olej. Plátky masa ve směsi obalíme a necháme marinovat dvacet minut v ledničce. Brokolici povaříme asi půl minuty v hrnci ve vodě, pak ji necháme okapat.
  2. Na rostlinném oleji na wok pánvi opékáme nakrájené maso z obou stran, až změní barvu, odložíme je. Na sezamovém oleji osmažíme pokrájenou cibuli a po minutě přidáváme na šikmo nakrájený celer, růžičky brokolice a za dvě minuty i hrášek, nakrájené výhonky, plátky kaštanů a žampionů. Po minutě opékání přidáme maso, ústřicovou omáčku a sůl.