Hovězí se zeleninou, kaštany a žampiony
Ingredience
Bambusové výhonky |
60 g |
Brokolice |
1 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí svíčková |
450 g |
Hrášek |
230 g |
Kaštany vodní |
8 ks |
Olej rostlinný |
40 ml |
Olej sezamový |
5 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Omáčka ústřicová |
20 ml |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
20 ml |
Žampiony čerstvé |
230 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme víno, bílý pepř, jednu lžičku soli, sójovou omáčku a sezamový olej. Plátky masa ve směsi obalíme a necháme marinovat dvacet minut v ledničce. Brokolici povaříme asi půl minuty v hrnci ve vodě, pak ji necháme okapat.
- Na rostlinném oleji na wok pánvi opékáme nakrájené maso z obou stran, až změní barvu, odložíme je. Na sezamovém oleji osmažíme pokrájenou cibuli a po minutě přidáváme na šikmo nakrájený celer, růžičky brokolice a za dvě minuty i hrášek, nakrájené výhonky, plátky kaštanů a žampionů. Po minutě opékání přidáme maso, ústřicovou omáčku a sůl.