Sezamovo-paprikové hovězí

Ingredience


Brokolice 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Chilli papričky - vločky 0.5 kávová lžička
Hovězí maso zadní 500 g
Hovězí vývar základní 125 ml
Maizena - kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Olej chilli 1 polévková lžíce
Olej sezamový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika oranžová 1 ks
Sezam - semena 1.5 polévková lžíce
Zázvor celý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na plátky nakrájené hovězí obalíme v sezamu a poté orestujeme ve woku na lžíci sezamového oleje dohněda a odložíme.
  2. Na zbývajícím oleji orestujeme ve woku růžičky brokolice, nasekanou chilli papričku, proužky papriky a chilli olej po 5 minut. Směs zalijeme vývarem, který nejprve ochutíme sojovou omáčkou, chilli vločkami, prolisovaným česnekem, škrobem a nastrouhaným zázvorem. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit 5 minut. Přidáme připravené maso a vaříme do zhoustnutí.