Sezamovo-paprikové hovězí
Ingredience
Brokolice |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Chilli papričky - vločky |
0.5 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika oranžová |
1 ks |
Sezam - semena |
1.5 polévková lžíce |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na plátky nakrájené hovězí obalíme v sezamu a poté orestujeme ve woku na lžíci sezamového oleje dohněda a odložíme.
- Na zbývajícím oleji orestujeme ve woku růžičky brokolice, nasekanou chilli papričku, proužky papriky a chilli olej po 5 minut. Směs zalijeme vývarem, který nejprve ochutíme sojovou omáčkou, chilli vločkami, prolisovaným česnekem, škrobem a nastrouhaným zázvorem. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit 5 minut. Přidáme připravené maso a vaříme do zhoustnutí.