Hovězí tofu
Ingredience
Cibulka jarní |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
100 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička |
Pepř sečuánský |
1 kávová lžička |
Sójová pasta Miso |
2 polévková lžíce |
Sójové boby |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
450 g |
Vývar slepičí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku na rozehřátém oleji orestujeme hovězí maso dohněda.
- Přidáme pastu, boby a pečeme na mírném ohni 1 minutu. Přilijeme vývar, sojovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme cukr a opatrně vmícháme tofu, které jsme na pár minut přelili vroucí vodou. Vaříme směs 7 minut, vložíme nasekanou cibulku a ještě chvíli prohříváme.