Sleď v zelenině
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
100 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej olivový |
2 dl |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
100 g |
Sleď Baltický marinovaný |
200 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do hrnce a spolu s trochou oleje a kořením povaříme asi 10 minut na mírném ohni. Sledě zcedíme a na 2 lžících oleje zprudka osmažíme na pánvi. Zeleninu zcedíme, osolíme, opepříme a do uzavíratelné nádoby klademe střídavě sledě a zeleninu, proklademe bobkovým listem. Nakonec zalijeme olivovým olejem a nádobu uzavřeme a uložíme v chladnu.