Sleď v zelenině

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 100 g
Mrkev kořen 100 g
Olej olivový 2 dl
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 100 g
Sleď Baltický marinovaný 200 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do hrnce a spolu s trochou oleje a kořením povaříme asi 10 minut na mírném ohni. Sledě zcedíme a na 2 lžících oleje zprudka osmažíme na pánvi. Zeleninu zcedíme, osolíme, opepříme a do uzavíratelné nádoby klademe střídavě sledě a zeleninu, proklademe bobkovým listem. Nakonec zalijeme olivovým olejem a nádobu uzavřeme a uložíme v chladnu.