Telecí pečeně v listovém těstě
Ingredience
Cibule |
120 g |
Listové těsto |
350 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rajčata |
120 g |
Strouhanka |
12 g |
Sůl |
2 špetka |
Telecí ořech |
1500 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme se strouhankou, 1 žloutkem, 50 g másla a pokrájenými bylinkami.
- Vše osolíme a opepříme.
- Maso podélně nařízneme a směsí naplníme. Maso zajistíme nití, neutahujeme příliš silně.
- Máslo rozpustíme a necháme na něm osmahnout maso.
- Osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit 30 minut.
- Poté maso vyjmeme a necháme vystydnout.
- Těsto rozválíme na obdélník.
- Maso zabalíme do těsta, spoje potřeme rozšlehaným žloutkem a dobře přitlačíme.
- Pečeme při 225 °C 40 minut.
- Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na pánvi.
- Maso servírujeme s oblohou z rajčat.