Telecí pečeně v listovém těstě

Ingredience


Cibule 120 g
Listové těsto 350 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Rajčata 120 g
Strouhanka 12 g
Sůl 2 špetka
Telecí ořech 1500 g
Tymián čerstvý 10 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme se strouhankou, 1 žloutkem, 50 g másla a pokrájenými bylinkami.
  2. Vše osolíme a opepříme.
  3. Maso podélně nařízneme a směsí naplníme. Maso zajistíme nití, neutahujeme příliš silně.
  4. Máslo rozpustíme a necháme na něm osmahnout maso.
  5. Osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit 30 minut.
  6. Poté maso vyjmeme a necháme vystydnout.
  7. Těsto rozválíme na obdélník.
  8. Maso zabalíme do těsta, spoje potřeme rozšlehaným žloutkem a dobře přitlačíme.
  9. Pečeme při 225 °C 40 minut.
  10. Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na pánvi.
  11. Maso servírujeme s oblohou z rajčat.