Česnekové nudle s vepřovým masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Nudle čínské vaječné |
250 g |
Ocet rýžový |
4 polévková lžíce |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka Hoisin |
4 polévková lžíce |
Vepřová panenka |
450 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle připravíme dle návodu na obalu a dáme okapat.
- Cukrem ochutíme maso nakrájené na plátky a orestujeme ve woku na oleji dozlatova. Poté přendáme do mísy. Do woku přilijeme octy, omáčku a přihodíme nasekanou cibulku a vyvaříme tekutinu na 1/2 obsahu. Směsí přelijeme maso v míse a wok umyjeme.
- Do woku nalijeme kukuřičný olej, ve kterém opečeme dozlatova plátky česneku.
- Na nudle naklademe vepřovou směs a zasypeme česnekem.