Česnekové nudle s vepřovým masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Nudle čínské vaječné 250 g
Ocet rýžový 4 polévková lžíce
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej kukuřičný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka Hoisin 4 polévková lžíce
Vepřová panenka 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle připravíme dle návodu na obalu a dáme okapat.
  2. Cukrem ochutíme maso nakrájené na plátky a orestujeme ve woku na oleji dozlatova. Poté přendáme do mísy. Do woku přilijeme octy, omáčku a přihodíme nasekanou cibulku a vyvaříme tekutinu na 1/2 obsahu. Směsí přelijeme maso v míse a wok umyjeme.
  3. Do woku nalijeme kukuřičný olej, ve kterém opečeme dozlatova plátky česneku.
  4. Na nudle naklademe vepřovou směs a zasypeme česnekem.