Kuřecí maso se zeleninou a rýží
Ingredience
Baby kukuřice |
120 g |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hrášek |
120 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
70 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Rýže dušená |
400 g |
Zázvor celý |
3 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme nakrájenou cibulku, tři plátky zázvoru, dva prolisované stroužky česneku a 40 ml oleje. Kostičky kuřecího masa vložíme do směsi a necháme ho tři hodiny marinovat.
- Na 20 ml oleje ve wok pánvi smažíme nakrájenou cibuli dvě minuty. Přidáme ostatní zeleninu na kousky kromě okurky. Po třech minutách přidáme i oloupanou okurku bez semínek, sójovou omáčku, cukr a bazalku.
- Maso osmažíme na wok pánvi na oleji a podáváme ho se zeleninou a rýží.