Salát z lusků s uzenou makrelou
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu |
500 g |
Makrela uzená |
500 g |
Ocet vinný |
6 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukrové lusky omyjeme, očistíme a 2 minuty blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Scedíme a necháme okapat.
- Ocet, hořčici, olej, sůl a pepř promícháme. Uzenou makrelu nakrájíme na kostičky.
- Cukrové lusky s makrelou dáme do salátové mísy a přelijeme připraveným dresinkem.
- Pažitku omyjeme, nahrubo nakrájíme a přimícháme do salátu. Ihned podáváme.