Salát z lusků s uzenou makrelou

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu 500 g
Makrela uzená 500 g
Ocet vinný 6 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukrové lusky omyjeme, očistíme a 2 minuty blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Scedíme a necháme okapat.
  2. Ocet, hořčici, olej, sůl a pepř promícháme. Uzenou makrelu nakrájíme na kostičky.
  3. Cukrové lusky s makrelou dáme do salátové mísy a přelijeme připraveným dresinkem.
  4. Pažitku omyjeme, nahrubo nakrájíme a přimícháme do salátu. Ihned podáváme.