Vejce plněná zeleninou a uzenou treskou

Ingredience


Cibule 1 ks
Majonéza 40 ml
Makrela uzená 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 60 ml
Paprika mletá sladká 1 špetka
Řeřicha 20 g
Sůl 4 g
Vejce slepičí 5 ks
Zakysaná smetana 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím namočíme housku nakrájenou na kostičky do mléka, počkáme až se nasákne a přidáme žloutky, vyjmuté z rozkrojených vajec. Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, po vychladnutí přidáme do mísy k ostatním surovinám. Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, vhodíme do mísy a všechno umixujeme ručním mixérem do hladka. Osolíme, přidáme špetku papriky a promícháme. Vzniklou pomazánkou naplníme půlky vajec a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Majonézu smícháme s trochou zakysané smetany a každou porci zalijeme. Ozdobíme snítkou řeřichy a podáváme.