Vejce plněná zeleninou a uzenou treskou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Majonéza |
40 ml |
Makrela uzená |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Řeřicha |
20 g |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Zakysaná smetana |
20 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím namočíme housku nakrájenou na kostičky do mléka, počkáme až se nasákne a přidáme žloutky, vyjmuté z rozkrojených vajec. Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, po vychladnutí přidáme do mísy k ostatním surovinám. Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, vhodíme do mísy a všechno umixujeme ručním mixérem do hladka. Osolíme, přidáme špetku papriky a promícháme. Vzniklou pomazánkou naplníme půlky vajec a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Majonézu smícháme s trochou zakysané smetany a každou porci zalijeme. Ozdobíme snítkou řeřichy a podáváme.