Vejce s křenovo-hořčičnou omáčkou
Ingredience
Hořčice |
20 ml |
Křen |
20 g |
Majonéza |
20 ml |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
6 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Nakrájíme podélně na půlky, rozložíme na tác a posolíme. Vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme hořčici a nastrouhaný křen, osolíme, opepříme. Čerstvou mrkev nastrouháme na struhadle na tzv. slámové proužky nebo nakrájíme ručně. Rozložíme mezi jednotlivá vejce a zalijeme omáčkou.