Kachní prsa se zeleninou
Ingredience
Ananas |
0.5 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Kachní prsa |
600 g |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
60 ml |
Olej sezamový |
40 ml |
Omáčka rybí |
10 ml |
Rajčata |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kachních prsou necháme oschnout přes noc kůži. Smícháme 40 ml rostlinného oleje, sezamový olej, rybí omáčku, chilli papričku, kari pastu a prsa ve směsi obalíme. Necháme je marinovat v ledničce asi tři hodiny.
- Na zbytku rostlinného oleje smažíme deset minut kachní prsa. Ananas, okurku a cibuli nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky. Zeleninu upravíme s nakrájeným masem na talíř. Smícháme ještě citronovou šťávu, dva prolisované stroužky česneku, třtinový cukr a arašídový olej.
- Omáčku podáváme k zelenině a masu.