Kachní prsa se zeleninou

Ingredience


Ananas 0.5 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Kachní prsa 600 g
Kari pasta 2 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 60 ml
Olej sezamový 40 ml
Omáčka rybí 10 ml
Rajčata 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kachních prsou necháme oschnout přes noc kůži. Smícháme 40 ml rostlinného oleje, sezamový olej, rybí omáčku, chilli papričku, kari pastu a prsa ve směsi obalíme. Necháme je marinovat v ledničce asi tři hodiny.
  2. Na zbytku rostlinného oleje smažíme deset minut kachní prsa. Ananas, okurku a cibuli nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky. Zeleninu upravíme s nakrájeným masem na talíř. Smícháme ještě citronovou šťávu, dva prolisované stroužky česneku, třtinový cukr a arašídový olej.
  3. Omáčku podáváme k zelenině a masu.