Holandská omáčka
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
200 g |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve přivedeme k varu bílé víno se 4 lžícemi vody a pepřem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na třetinu množství. Poté zcedíme přes síto a necháme vychladnout.
- Mísu vložíme do vroucí lázně, přidáme žloutky a ušleháme do pěny. Dáme pozor, aby se žloutky nesrazily. Postupně po kapkách zašleháme rozpuštěné máslo. Vyjmeme z lázně, dochutíme solí a citronovou šťávou a ihned podáváme.