Dušená telecí kýta

Ingredience


Koňak Armaňak 50 ml
Maizena - kukuřičný škrob 30 g
Máslo čerstvé 70 g
Olej arašídový (podzemnicový) 30 ml
Pažitka 6 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Šalotka 120 g
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 2 špetka
Telecí kýta 1300 g
Víno bílé 100 ml
Vývar telecí 300 ml
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony a šalotku očistíme a pokrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme a necháme 15 minut osmahnout ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme šalotku a žampióny, přiklopené dusíme 30 minut. Poté podlijeme vínem, povaříme 10 minut. Přilijeme vývar a smetanu, dusíme dalších 10 minut.
  2. Koňak smícháme s máslem, škrobem a nasekanou pažitkou. Maso vyjmeme z omáčky a směs z koňaku přilijeme do hrnce. Necháme chvíli povařit, poté k omáčce vrátíme maso a necháme prohřát. Ihned podáváme.