Kreolská karbonáda
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Jablka |
120 g |
Kompot ananasový |
200 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
60 g |
Majoránka |
6 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej stolní |
50 ml |
Paprika červená |
160 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Pórek |
150 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
2 špetka |
Tykev |
1000 g |
Tymián čerstvý |
6 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky.
- Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na drobné kousky.
- Olej s máslem necháme rozehřát, osmažíme na něm maso. Přidáme cibuli a česnek a necháme zezlátnout, poté přimícháme zeleninu.
- Podlijeme ananasovou šťávou a vínem. Přilijeme vodu tak, aby směs byla zcela ponořená.
- Osolíme, opepříme a přidáme koření.
- Přiklopené necháme péct při 200 °C.
- Tykev na vršku odkrojíme, vyjmeme semínka a vlákna, dužinu vydlabeme, pokrájíme na kostičky a po 45 minutách pečení přidáme k masu.
- Pečeme dalších 15 minut, poté přimícháme pokrájená jablka, ananas a kukuřici.
- Vše osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželí a přendáme do vydlabané tykve.
- Ihned podáváme.