Kreolská karbonáda

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Hovězí maso zadní 750 g
Jablka 120 g
Kompot ananasový 200 g
Kukuřice cukrová nakládaná 60 g
Majoránka 6 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 80 g
Olej stolní 50 ml
Paprika červená 160 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Pórek 150 g
Rajčata 200 g
Sůl 2 špetka
Tykev 1000 g
Tymián čerstvý 6 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky.
  2. Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na drobné kousky.
  3. Olej s máslem necháme rozehřát, osmažíme na něm maso. Přidáme cibuli a česnek a necháme zezlátnout, poté přimícháme zeleninu.
  4. Podlijeme ananasovou šťávou a vínem. Přilijeme vodu tak, aby směs byla zcela ponořená.
  5. Osolíme, opepříme a přidáme koření.
  6. Přiklopené necháme péct při 200 °C.
  7. Tykev na vršku odkrojíme, vyjmeme semínka a vlákna, dužinu vydlabeme, pokrájíme na kostičky a po 45 minutách pečení přidáme k masu.
  8. Pečeme dalších 15 minut, poté přimícháme pokrájená jablka, ananas a kukuřici.
  9. Vše osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželí a přendáme do vydlabané tykve.
  10. Ihned podáváme.