Imánovy tykve

Ingredience


Čaj černý 250 ml
Hrozinky 150 g
Olej olivový 80 ml
Oříšky piniové 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 špetka
Tykev 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme ve vroucí vodě.
  2. Tykve spaříme 10 minut ve vroucí vodě, poté necháme okapat.
  3. Rajčata taktéž spaříme ve vodě a oloupeme. Odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na drobné kousky.
  4. Rozinky necháme nabobtnat v horkém čaji.
  5. Rýži smícháme s hrozinkami, rajčaty, piniovými oříšky. Osolíme a opepříme.
  6. Přilijeme trošku olivového oleje.
  7. Vzniklou směsí naplníme vydlabané tykve.
  8. Tykve naskládáme do olejem vymazaného pekáče a necháme péct 20 minut při 200 °C.