Imánovy tykve
Ingredience
Čaj černý |
250 ml |
Hrozinky |
150 g |
Olej olivový |
80 ml |
Oříšky piniové |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
150 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Tykev |
8 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme ve vroucí vodě.
- Tykve spaříme 10 minut ve vroucí vodě, poté necháme okapat.
- Rajčata taktéž spaříme ve vodě a oloupeme. Odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na drobné kousky.
- Rozinky necháme nabobtnat v horkém čaji.
- Rýži smícháme s hrozinkami, rajčaty, piniovými oříšky. Osolíme a opepříme.
- Přilijeme trošku olivového oleje.
- Vzniklou směsí naplníme vydlabané tykve.
- Tykve naskládáme do olejem vymazaného pekáče a necháme péct 20 minut při 200 °C.