Eintopf s rýží a zeleninou

Ingredience


Brokolice 250 g
Cibule 1 ks
Fazole 250 g
Květák 250 g
Mrkev kořen 2 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 6 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Rýže dlouhozrnná 150 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme a opečeme v hrnci bez tuku. Mrkev, brokolici a květák očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli a společně opečeme. Propláchneme rýži, necháme okapat, přidáme k zelenině a zalijeme vývarem. Polévku vaříme 15-20 min na mírném plameni. Fazole a pórek očistíme. Pórek nakrájíme na kroužky a obojí přidáme do polévky 8-10 minut před koncem vaření. Eintopf s rýží a zeleninou výrazně ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Omyjeme pažitku, jemně nakrájíme a vmícháme do eintopfu.