Ďas a losos na kari

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Citronela 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kari pasta 2 polévková lžíce
Koriandr mletý 4 polévková lžíce
Losos - filety 350 g
Mléko kokosové 400 ml
Mořský ďas 350 g
Omáčka rybí 80 ml
Omáčka sójová 40 ml
Rýže dušená 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme šťávu, půl rybí omáčky, sójovou omáčku, nakrájenou chilli papričku bez semen, kostky masa z ďasa, kostky masa z lososa, vše promícháme a uložíme přes noc do chladničky.
  2. V pánvi wok povaříme mléko, citronelu, kari pastu a zbytek rybí omáčky. Směs povaříme asi patnáct minut. Nakonec vložíme maso i s marinádou a pokračujeme ještě pět minut.
  3. Pokrm podáváme s rýží a koriandrem.