Ďas a losos na kari
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Citronela |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
4 polévková lžíce |
Losos - filety |
350 g |
Mléko kokosové |
400 ml |
Mořský ďas |
350 g |
Omáčka rybí |
80 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Rýže dušená |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme šťávu, půl rybí omáčky, sójovou omáčku, nakrájenou chilli papričku bez semen, kostky masa z ďasa, kostky masa z lososa, vše promícháme a uložíme přes noc do chladničky.
- V pánvi wok povaříme mléko, citronelu, kari pastu a zbytek rybí omáčky. Směs povaříme asi patnáct minut. Nakonec vložíme maso i s marinádou a pokračujeme ještě pět minut.
- Pokrm podáváme s rýží a koriandrem.