Gaspacho s bílým chlebem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
200 g |
Cibule |
2 ks |
Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
3 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprika zelená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
7 ks |
Rajčatová šťáva |
1 l |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata křížem nakrojíme a přelijeme horkou vodou, oloupeme a odstraníme zbytky po stopkách. Oloupeme cibuli. Salátovou okurku a papriky rozpůlíme, očistíme a omyjeme. Zeleninu a bílý chléb nakrájíme na kostky. Oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme. Polovinu kostek zeleniny a bílého chleba, česnek, olej, ocet, vývar a rajskou šťávu umixujeme a ochutíme solí, pepřem a paprikou. Zbývající chléb opečeme a se zbývající zeleninou podáváme k polévce.