Gaspacho s bílým chlebem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 200 g
Cibule 2 ks
Ocet vinný červený 4 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika červená 3 ks
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprika zelená 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 7 ks
Rajčatová šťáva 1 l
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata křížem nakrojíme a přelijeme horkou vodou, oloupeme a odstraníme zbytky po stopkách. Oloupeme cibuli. Salátovou okurku a papriky rozpůlíme, očistíme a omyjeme. Zeleninu a bílý chléb nakrájíme na kostky. Oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme. Polovinu kostek zeleniny a bílého chleba, česnek, olej, ocet, vývar a rajskou šťávu umixujeme a ochutíme solí, pepřem a paprikou. Zbývající chléb opečeme a se zbývající zeleninou podáváme k polévce.