Roštěná po milánsku
Ingredience
Hovězí roštěnka níz. peč. |
1500 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový |
200 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
- Do výpeku přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vývarem a rozmícháme. Velmi krátce povaříme, přisolíme a zjemníme máslem.
- Nakonec na roštěnku přecedíme rajčatovou šťávu a ihned podáváme.