Paprikové olihně
Ingredience
Černý kořen |
3 ks |
Chilli paprička |
3 ks |
Citronela |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
150 g |
Kmín římský |
2 polévková lžíce |
Kokosový krém |
120 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olihně |
750 g |
Paprika červená |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku si vytvoříme pastu z obou olejů nakrájené šalotky, nasekaného kmínu, koriandru a šalotky, nastrouhaného zázvoru, nakrájené citronely a kořene, soli a cukru a na mírném ohni restujeme po 5 minut. Přihodíme kostičky červené papriky a opékáme dalších 5 minut. Vmícháme jogurt a přivedeme obsah woku k varu. Přidáme plátky olihní a vaříme 3 minuty. Dolijeme šťávu, vodu a přihodíme kokosový krém. Vaříme dokud se všechny ingredience nespojí.