Paprikové olihně

Ingredience


Černý kořen 3 ks
Chilli paprička 3 ks
Citronela 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Jogurt bílý 150 g
Kmín římský 2 polévková lžíce
Kokosový krém 120 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Olej chilli 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olihně 750 g
Paprika červená 2 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku si vytvoříme pastu z obou olejů nakrájené šalotky, nasekaného kmínu, koriandru a šalotky, nastrouhaného zázvoru, nakrájené citronely a kořene, soli a cukru a na mírném ohni restujeme po 5 minut. Přihodíme kostičky červené papriky a opékáme dalších 5 minut. Vmícháme jogurt a přivedeme obsah woku k varu. Přidáme plátky olihní a vaříme 3 minuty. Dolijeme šťávu, vodu a přihodíme kokosový krém. Vaříme dokud se všechny ingredience nespojí.