Rýžová kaše s kuřecím masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1 kg |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dlouhozrnná |
340 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
3000 ml |
Zázvor celý |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do velkého hrnce s osolenou vodou vložíme nakrájené kuře se zázvorem a rozkrájenou cibulí. Přidáme pepř, sůl a necháme 50 minut povařit, aby bylo maso měkké. Poté kuře vyndáme z hrnce a vývar uschováme na později. Kusy masa zbavíme kůže, odřízneme maso od kosti a nakrájíme na malé kousky.
- Kuřecí vývar, který jsme uschovali, scedíme, doplníme vodou na 2 litry a slijeme do čistého hrnce.
- Přidáme rýži a vaříme za stálého míchání. Když se rýže začne vařit, stáhneme plamen a necháme 20 minut povařit. Poté rýži zamícháme, zakryjeme a za občasného míchání povaříme dalších 20 minut.
- Do vzniklé rýžové kaše přidáme kuřecí maso a prohřejeme cca 5 minut, poté podáváme.