Rýžová kaše s kuřecím masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1 kg
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dlouhozrnná 340 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3000 ml
Zázvor celý 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce s osolenou vodou vložíme nakrájené kuře se zázvorem a rozkrájenou cibulí. Přidáme pepř, sůl a necháme 50 minut povařit, aby bylo maso měkké. Poté kuře vyndáme z hrnce a vývar uschováme na později. Kusy masa zbavíme kůže, odřízneme maso od kosti a nakrájíme na malé kousky.
  2. Kuřecí vývar, který jsme uschovali, scedíme, doplníme vodou na 2 litry a slijeme do čistého hrnce.
  3. Přidáme rýži a vaříme za stálého míchání. Když se rýže začne vařit, stáhneme plamen a necháme 20 minut povařit. Poté rýži zamícháme, zakryjeme a za občasného míchání povaříme dalších 20 minut.
  4. Do vzniklé rýžové kaše přidáme kuřecí maso a prohřejeme cca 5 minut, poté podáváme.