Kachní prsa s hráškem a karotkou

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 50 g
Hrášek 150 g
Kachní prsa 600 g
Karotka 150 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 15 g
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsa lehce naklepeme, ochutíme solí, pepřem a nakrájíme na menší kousky. Karotku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku a hrášek, osmažíme, přidáme kousky masa, orestujeme, necháme vysmahnout, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem, přidáme špetku mletého muškátu a dusíme doměkka. Tekutina se z poloviny odpaří a pokrm se zahustí.
  3. Podáváme s vařeným bramborem.