Kachní prsa s hráškem a karotkou
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
50 g |
Hrášek |
150 g |
Kachní prsa |
600 g |
Karotka |
150 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
15 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní prsa lehce naklepeme, ochutíme solí, pepřem a nakrájíme na menší kousky. Karotku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku a hrášek, osmažíme, přidáme kousky masa, orestujeme, necháme vysmahnout, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem, přidáme špetku mletého muškátu a dusíme doměkka. Tekutina se z poloviny odpaří a pokrm se zahustí.
- Podáváme s vařeným bramborem.