Pusinkové housenky

Ingredience


Cukr moučkový 220 g
Kokos - mletý (Kopra) 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílky šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr a ocet. Sníh rozdělíme, jednu část obarvíme světle růžovovou, druhou světle zelenou potravinářskou barvou.
  2. Naplníme do cukrářských sáčků a na plechu s pečícím papírem tvoříme malé housenky /krouživým pohybem/.
  3. Z různých posypů ve tvaru kuliček uděláme oči a posypeme kokosem nebo cukrem.
  4. Pečeme v mírné troubě 25 minut, vypneme a pusinky necháme ještě půlhodinku v troubě, aby byly křehké.