Kachní prsa s vinnou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Kachní prsa 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 5 g
Rýže dušená 400 g
Šalotka 80 g
Sůl 15 g
Sýr Parmezán 80 g
Víno červené 300 ml
Víno šumivé (sekt) 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Šalotku nakrájíme nadrobno.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kachní nudličky a orestujeme. Maso vyjmeme, do pánve po masu nasypeme šalotku, osmahneme, zalijeme šumivým vínem a burgundským červeným vínem, okořeníme mletým muškátem, bobkovým listem, pepřem a zprudka vyvaříme na polovinu. Maso vrátíme do omáčky a dusíme ještě několik minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Vyndáme bobkový list.
  3. Podáváme s dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.