Kachní prsa s vinnou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Kachní prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rýže dušená |
400 g |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
15 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
Víno červené |
300 ml |
Víno šumivé (sekt) |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Šalotku nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kachní nudličky a orestujeme. Maso vyjmeme, do pánve po masu nasypeme šalotku, osmahneme, zalijeme šumivým vínem a burgundským červeným vínem, okořeníme mletým muškátem, bobkovým listem, pepřem a zprudka vyvaříme na polovinu. Maso vrátíme do omáčky a dusíme ještě několik minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Vyndáme bobkový list.
- Podáváme s dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.