Kachní prsa na smetaně
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
60 g |
Kachní prsa |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Omáčka houbová |
10 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
15 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Žampiony čerstvé |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, posypeme solí, pepřem a moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a žampiony, orestujeme a přidáme maso, osmahneme a podlijeme vývarem. Dusíme, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Přilijeme smetanu, zakápneme houbovou omáčkou a pozvolna dusíme, až šťáva lehce zhoustne.
- Podáváme s vařeným bramborem.