Kachní prsa na smetaně

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 60 g
Kachní prsa 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Omáčka houbová 10 ml
Pepř černý mletý 3 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 15 g
Vývar drůbeží 300 ml
Žampiony čerstvé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, posypeme solí, pepřem a moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a žampiony, orestujeme a přidáme maso, osmahneme a podlijeme vývarem. Dusíme, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Přilijeme smetanu, zakápneme houbovou omáčkou a pozvolna dusíme, až šťáva lehce zhoustne.
  3. Podáváme s vařeným bramborem.