Kachní prsa plněná šunkou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory vařené 400 g
Cibule 40 g
Kachní prsa 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Okurky nakládané 40 g
Olej olivový 30 ml
Omáčka sójová 5 ml
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 10 g
Sůl 15 g
Šunka dušená 200 g
Tymián čerstvý 5 g
Víno bílé 250 ml
Vývar drůbeží 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prsa rozkrojíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, lehce naklepeme a každý díl nařízneme, aby vznikla kapsa.
  2. Šunku, slaninu a kyselou okurku nakrájíme nadrobno, promícháme a rovnoměrně touto směsí naplníme kapsy. Uzavřeme párátky, maso osolíme a opepříme. cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme olej a nasypeme do pánve cibuli. Osmahneme a kousky cibule vyndáme. Vložíme do pánve maso a pozvolna opékáme z obou stran. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vínem, vývarem, ochutíme tymiánem, petrželkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme 10 až 15 minut.
  4. Kapsy upravíme na talíře, vyndáme párátka, doplníme vařenými bramborami a přelijeme šťávou z pánve. Povrch posypeme kroužky smažené cibule.