Kachní prsa plněná šunkou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
40 g |
Kachní prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Okurky nakládané |
40 g |
Olej olivový |
30 ml |
Omáčka sójová |
5 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
15 g |
Šunka dušená |
200 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Prsa rozkrojíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, lehce naklepeme a každý díl nařízneme, aby vznikla kapsa.
- Šunku, slaninu a kyselou okurku nakrájíme nadrobno, promícháme a rovnoměrně touto směsí naplníme kapsy. Uzavřeme párátky, maso osolíme a opepříme. cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme olej a nasypeme do pánve cibuli. Osmahneme a kousky cibule vyndáme. Vložíme do pánve maso a pozvolna opékáme z obou stran. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vínem, vývarem, ochutíme tymiánem, petrželkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme 10 až 15 minut.
- Kapsy upravíme na talíře, vyndáme párátka, doplníme vařenými bramborami a přelijeme šťávou z pánve. Povrch posypeme kroužky smažené cibule.