Indická zeleninová pánev

Ingredience


Garam masala 1 kávová lžička
Mandle 70 g
Mrkev kořen 1 ks
Okra - Ibišek jedlý 8 ks
Olej mandlový hořký 4 kávová lžička
Rajčata 1 ks
Sýr sójový - Tofu 300 g
Vývar zeleninový 0.125 l
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme mrkev a nakrájíme na malé kostky. Lusky ibišku (Okry) zbavené konců nakrájíme na malé kousky. Rajče rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostky. Rozehřejeme 2 lžičky mandlového (kukuřičného) oleje na velké teflonové pánvi. Přidáme kostky mrkve a vaříme s 50 ml vývaru 3-4 minuty. Přidáme lusky, rajče, nastrouhaný zázvor a zbývající zeleninový vývar. Směs okořeníme garam masalou. Za občasného míchání vaříme zeleninu až do změknutí lusků asi 4-6 minut. Mezitím osušíme tofu a nakrájíme ho na 3 cm velké kostky. Na jiné pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, přidáme tofu a při střední teplotě opečeme do zlatohněda. Přidáme nasekané mandle a tofu k zelenině a pokrm promícháme.