Hamburgery

Hamburgery - obrázek

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Hovězí maso mleté 450 g
Kečup 1 polévková lžíce
Majonéza 100 g
Okurky nakládané 1 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme v míse s 1 oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a žloutkem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  2. Z masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama 4 karbanátky. Lehce je potřeme olejem a na rozehřáté grilovací pánvi opékáme asi 3 minuty z každé strany.
  3. Žemle rozkrojíme a nasucho krátce opečeme. Potřeme je majonézou smíchanou s hořčicí a kečupem. Na spodní poloviny žemlí položíme opečené maso a hamburgery ozdobíme zbylou cibulí nakrájenou na kroužky, omytým, na kolečka nakrájeným rajčetem a na plátky nakrájenou okurkou. Přiklopíme vrchními polovinami žemlí.
  4. Ihned podáváme.