Hamburgery
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
450 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
100 g |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso smícháme v míse s 1 oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a žloutkem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Z masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama 4 karbanátky. Lehce je potřeme olejem a na rozehřáté grilovací pánvi opékáme asi 3 minuty z každé strany.
- Žemle rozkrojíme a nasucho krátce opečeme. Potřeme je majonézou smíchanou s hořčicí a kečupem. Na spodní poloviny žemlí položíme opečené maso a hamburgery ozdobíme zbylou cibulí nakrájenou na kroužky, omytým, na kolečka nakrájeným rajčetem a na plátky nakrájenou okurkou. Přiklopíme vrchními polovinami žemlí.
- Ihned podáváme.