Králičí hřbet pečený s česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
40 g |
Králičí maso |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Olej rostlinný |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli a česnek nahrubo nasekáme. Králičí hřbet osolíme a opepříme.
- V hlubším rendlíku orestujeme cibuli s česnekem, poté přidáme hřbet, který opečeme ze všech stran. Maso zalijeme 200 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení maso v pekáči obracíme a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zredukujeme na tuk, ten zaprášíme moukou a chvíli smažíme. Poté zašleháme 100 ml vody a provaříme.
- Králičí hřbet naporcujeme, vložíme do omáčky a necháme řádně prohřát.
- Jako přílohu volíme knedlíky a zeleninový salát.