Králičí hřbet pečený s česnekem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 40 g
Králičí maso 200 g
Mouka pšeničná hladká 10 g
Olej rostlinný 15 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek nahrubo nasekáme. Králičí hřbet osolíme a opepříme.
  2. V hlubším rendlíku orestujeme cibuli s česnekem, poté přidáme hřbet, který opečeme ze všech stran. Maso zalijeme 200 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení maso v pekáči obracíme a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zredukujeme na tuk, ten zaprášíme moukou a chvíli smažíme. Poté zašleháme 100 ml vody a provaříme.
  3. Králičí hřbet naporcujeme, vložíme do omáčky a necháme řádně prohřát.
  4. Jako přílohu volíme knedlíky a zeleninový salát.