Roláda z králičí kýty plněná mletým masem s žampiony
Ingredience
Cibule |
60 g |
Králičí maso |
200 g |
Maso mleté - mix |
50 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Olej rostlinný |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
200 ml |
Žampiony - sterilované |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Králičí kýtu vykostíme a plát masa osolíme. Mleté maso promícháme s mlékem, přidáme sůl, pepř a na kostky nakrájené žampiony. Vejce uvaříme natvrdo, cibuli nakrájíme na kolečka.
- Na plát králičí kýty rozetřeme mleté maso, do středu poklademe čtvrtky vejce, plát zabalíme do alobalu, který jsme potřeli 1 lžící oleje, přeneseme do pekáče se 100 ml vody a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Po 30 minutách maso vybalíme, vložíme zpět do pekáčku s 20 g oleje, posypeme plátky cibule a za občasného přelévání výpeku dopečeme. Podle potřeby přilijeme vodu.
- Když je roláda hotová, vyjmeme ji a držíme na teple. Pekáč přeneseme na sporák, šťávu zredukujeme a zaprášíme moukou, kterou zarestujeme, poté vlijeme 100 ml vody, dobře rozšleháme a povaříme. Podle potřeby dosolíme.
- Nakrájenou roládu přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem