Koroptev na cibuli s koňakem
Ingredience
Anglická slanina |
70 g |
Bobkový list |
1 ks |
Brambory vařené |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Cibule sterilovaná |
200 g |
Játra husí |
150 g |
Jíška instantní |
5 g |
Karotka |
50 g |
Koňak Armaňak |
100 ml |
Koroptev |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
10 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
15 g |
Tymián čerstvý |
3 g |
Víno červené |
200 ml |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Husí játra se slaninou umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhankou a směsí naplníme omytou koroptev. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, anglickou slaninu na slabé plátky.
- V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, tymián, petrželku, prolisovaný česnek, bobkový list a na másle krátce orestujeme. Na zeleninu položíme koroptev, osolíme, opepříme, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Koroptev vyjmeme, do pekáčku nalijeme červené burgundské víno, koňak, přisypeme jíšku a podusíme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří. Hustotu šťávy upravujeme vývarem.
- Koroptev s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, obložíme nakládanými cibulkami a přelijeme šťávou z pekáčku.