Koroptev na cibuli s koňakem

Ingredience


Anglická slanina 70 g
Bobkový list 1 ks
Brambory vařené 400 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Cibule sterilovaná 200 g
Játra husí 150 g
Jíška instantní 5 g
Karotka 50 g
Koňak Armaňak 100 ml
Koroptev 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 10 g
Slanina vepřová 100 g
Strouhanka 50 g
Sůl 15 g
Tymián čerstvý 3 g
Víno červené 200 ml
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husí játra se slaninou umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhankou a směsí naplníme omytou koroptev. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, anglickou slaninu na slabé plátky.
  2. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, tymián, petrželku, prolisovaný česnek, bobkový list a na másle krátce orestujeme. Na zeleninu položíme koroptev, osolíme, opepříme, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Koroptev vyjmeme, do pekáčku nalijeme červené burgundské víno, koňak, přisypeme jíšku a podusíme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří. Hustotu šťávy upravujeme vývarem.
  3. Koroptev s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, obložíme nakládanými cibulkami a přelijeme šťávou z pekáčku.