Koroptev se zelím
Ingredience
Anglická slanina |
70 g |
Bramborový knedlík |
400 g |
Cibule |
60 g |
Koroptev |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
15 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Zelí kysané |
240 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Koroptev omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, anglickou slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno.
- V pekáčku rozehřejeme kousek másla, přisypeme kostičky slaniny, orestujeme, lžící slaninu sesbíráme a vložíme do koroptve. Přisypeme cibuli, krátce osmahneme, přiložíme kooptev, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut. Občas podléváme vodou a potíráme vypečeným tukem.
- Upečenou koroptev vyjmeme a naporcujeme. Do výpeku v pekáčku vložíme zelí, vrátíme do trouby a 15 minut podusíme.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem.