Koroptev se zelím

Ingredience


Anglická slanina 70 g
Bramborový knedlík 400 g
Cibule 60 g
Koroptev 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 15 g
Vývar drůbeží 300 ml
Zelí kysané 240 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koroptev omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, anglickou slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno.
  2. V pekáčku rozehřejeme kousek másla, přisypeme kostičky slaniny, orestujeme, lžící slaninu sesbíráme a vložíme do koroptve. Přisypeme cibuli, krátce osmahneme, přiložíme kooptev, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut. Občas podléváme vodou a potíráme vypečeným tukem.
  3. Upečenou koroptev vyjmeme a naporcujeme. Do výpeku v pekáčku vložíme zelí, vrátíme do trouby a 15 minut podusíme.
  4. Podáváme s bramborovým knedlíkem.