Koroptev na smetaně
Ingredience
Anglická slanina |
70 g |
Cibule |
60 g |
Jíška instantní |
10 g |
Karotka |
50 g |
Koroptev |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
15 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
400 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na tenké plátky.
- V pekáčku rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme cibuli a karotku, osmahneme, kostičky slaniny vložíme do koroptve, položíme ji na zeleninu, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vínem, vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut, občas podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přidáme trochu jíšky a dopečeme.
- Podáváme s vařenými těstovinami.