Koroptev na smetaně

Ingredience


Anglická slanina 70 g
Cibule 60 g
Jíška instantní 10 g
Karotka 50 g
Koroptev 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 100 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 15 g
Těstoviny vařené (průměr) 400 g
Víno bílé 150 ml
Vývar drůbeží 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na tenké plátky.
  2. V pekáčku rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme cibuli a karotku, osmahneme, kostičky slaniny vložíme do koroptve, položíme ji na zeleninu, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vínem, vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut, občas podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přidáme trochu jíšky a dopečeme.
  3. Podáváme s vařenými těstovinami.