Křepelky na jablkách
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Cibule |
50 g |
Estragon |
3 g |
Jablka |
200 g |
Jíška instantní |
5 g |
Křepelka |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
15 g |
Tymián čerstvý |
3 g |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme, jablíčka rozkrojíme, vydlabeme jádřince a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky jablek a osmahneme. Jablka vyndáme a dáme zatím stranou.
- Do pánve nasypeme cibuli, bylinky, orestujeme a nalijeme do pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Do pekáčku vyskládáme křepelky, pokapeme máslem, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 1/2 hodiny, křepelky občas podle potřeby podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení vrátíme do pekáčku plátky jablek, přisypeme trochu jíšky a dopečeme.
- Podáváme s opečeným bramborem.